Vill du skapa en lyxigare känsla hemma? Det kan göras med små och enkla medel, här är några enkla och handfasta tips. 

Vardagslyx är få förunnat, som man brukar säga. Men med enkla medel går det att skapa lyx i både koja och slott, eller i alla fall både i lägenhet och i hus. Enklaste är dock om man har hus för det snabbaste sättet att skapa en känsla av lyx är genom att skaffa en pool till altanen eller tomten. På marknaden finns väldigt många varianter av pooler som kan stå ovan mark helt fritt och utan något byggt stöd till den, dessutom krävs heller inget bygglov för dessa. Så varför inte bygga en träram runtomkring och kanske lägga enklare träplattor av impregnerat virke runt poolen ger en riktigt härlig lyxkänsla? I lägenheten är det dock inredningen man ska satsa på för lyx. Lägger du lite extra kärlek på ett av hörnen i hemmet kan detta snabbt och enkelt förvandlas till en mysig läshörna, utan att du behöver spendera en förmögenhet. Det enda du behöver är egentligen en skön stol eller fåtölj och en bra läslampa, och självklart lite härliga kuddar och filtar för att höja mysfaktorn.

Tips på saker att inreda med

När du ska inreda för att skapa lyxkänsla finns några saker att tänka på. Till exempel finns det inget tråkigare än ett stökigt hem, så håll städat och plocka undan allt onödigt för att hålla rummet stilrent. Tänk också till kring belysningen. Varför inte sätta upp en ljusslinga på väggen, över fönstret eller i en glasskål för att höja mysfaktorn? Andra lyxdetaljer att lägga fokus på är:

  • Doften – skapa känsla med doftljus eller enkla doftpinnar i fräsch ton.
  • Färgerna – skapa sammanhängande inredning med hjälp av färgkoordinering
  • Ljussättningen – fokusera på andra lampor än takbelysningen, inred med bordslampor och hörnlampor på ett genomtänkt sätt för att skapa harmoni i rummet.