Att vi lever i ett konsumtionssamhälle är det ingen som kan komma ifrån. Men även då vi människor väljer att handla mer begagnade möbler och kläder så finns det fortfarande vissa sker som vi gärna väljer att köpa nytt.

1842338-gammaldags-hotellrum-2Begagnade kläder kan vi fynda riktigt snygga och om vi åker bort en bit från storstäderna kan vi även göra grymma kap vad gäller möbler. Att finna härliga tenn-ljusstakar eller andra skålar och vaser från exempelvis Svenskt Tenn eller Gustavsberg är inga konstigheter. Och när det kommer till shopping så är vi svenskar bättre på att handla möbler än vad vi är på att shoppa kläder. Eller, bättre och bättre, vi handlar mer kläder än möbler. Men, det är även så att det finns vissa saker du man gärna väljer att inte handla i andra hand.

Nya sängar och soffor

Det blåser begagnade vindar och IKEA började för flera år sedan att satsa på att sälja begagnade ikea-möbler. Men handlar du begagnat gäller det att du är uppmärksammad med vad det är som du köper. För ditt senaste fynd kan resultera i mängder med oönskade gäster i form av vägglöss. Från en artikel i juni 2013 hade Anticimex redan gjort 9000 saneringar under året. Dock ska detta inte avskräcka, utan det handlar om att inte göra ett för hastat köp.

På http://www.sleepo.se/billiga-sangar.html finner du nya sängar och är du ute efter soffor så finns det även där ett stort utbud online. och det behöver inte bli så otroligt dyrt som man tänkt. För när det kommer till just sängar och soffor så är det möbler som vi människor gärna vill handla nyinköpta och sedan nöta in själva. Likaså är det när det kommer till vitvaror, Dock verkar det finnas mångas om väljer att handla begagnade badkar, men kanske gör man det för att man enkelt kan spola de rena?