Vardagsrummet är på många sätt hemmet hjärta mer än köket. Det är här vi kopplar av och umgås med vänner och familj. Det är därför viktigt att vardagsrummet är trivsamt och att inte tv:n har ett allt för stort fokus. Här berättar vi hur du inreder ett vardagsrum som är riktigt harmoniskt och dessutom helt rätt 2022.

Behöver ditt vardagsrum ett lyft? Då kan det vara väl värt att snegla på 2022:s inredningstrender och se om det där finns något som passar dig. Vad sägs till exempel om mörka och lugna färger, till exempel riktigt djupt grönt? Orange är förvånande nog också en färg som kommer att komma stort i år. Även den minimalistiska stilen med naturfärger hänger kvar.

Inredningstrender 2022

• Mörka och mustiga färger, exempelvis mörkgrönt och orange
• Hållbara material som möbler i massivt trä
• Minimalism och naturfärger
• Återbruk

Låt inte tv:n ta fokus

Ett misstag som många gör i sin inredning av vardagsrummet är att låta fokuset ligga på tv:n. Möblera istället som att tv:n är ett komplement i rummet och inte dess huvudattraktion. Se också till att skaffa en bra tv-bänk som inte tar allt för mycket fokus. En idé kan vara att köpa flera bänkar som täcker en hel vägg och låta tv:n vara en del av inredningen på den. Väg upp tv:n med andra detaljer, till exempel en spännande skulptur och vackra blommor. På så sätt tar det inte hela fokuset.

Längtar du efter harmoni i ditt hem? Snegla då lite på Feng Shui och inred efter den läran. Feng Shui går aldrig ur tiden och är ett perfekt sätt att inreda på om du vill ha ett härligt flöde i hemmet.

Satsa på hållbara material

Något som kommer stort 2022 är att satsa på hållbara material. Ju mer miljömedvetna vi blir, desto mindre sugna blir vi på att köpa möbler i spånskivematerial som går sönder lätt. Nu vill vi istället ha massivt trä som kan repareras och målas om när trenderna svänger. Ska vi utse en inredningstrend som den största under 2022 är det faktiskt just denna.