Att köpa kök är svårt och det kan vara knepigt att föreställa sig hur det kommer att bli i slutändan. Nu har dock många köksföretag börjat satsa på VR, som gör att kunderna kan gå in i köket och titta på det redan innan det ens är beställt.

2159680-empty-kitchen

Nu kan du designa ditt kök och vandra runt i det innan du beställer det, skriver Corren. Allt fler köksföretag har nämligen börjat använda sig av virtual reality-glasögon som gör att kunderna kan se sitt kök innan de bestämmer sig om de vill köpa det. Man kan alltså gå runt bland skåpen och vitvarorna för att få en känsla om hur det nya köket kommer att vara. Är man inte nöjd med hur det ser ut kan man självklart flytta runt saker och ändra färg. Den här tekniken kommer i framtiden att ersätta så kallade showrooms. Att köksföretagen slipper bygga dessa showrooms sparar dem självklart mycket pengar och det sparar även kunden pengar eftersom hen vet säkert att den kommer vara nöjd med köket när det levereras.

Kan planera köket

Det är självklart inte bara köksluckorna och vitvarorna som man kan se med de här VR-glasögonen. Man kan även se resten av köket och se vilken möbler som kommer att få plats i köket och göra sig bra med köksluckorna både färg- och stilmässigt. Man kan exempelvis se om det passar bra med ett stort matbord, ett matbord med iläggsskiva eller om det blir bättre att ha matbordet i ett annat rum. Det gäller verkligen att man studerar sitt kök noga för att det ska fungera bra och vara funktionellt men också snyggt. Man kan utgå från de mått som köksinredare tagit fram och de säger till exempel att matbordet bör ha minst 80 centimeter för stolar på båda sidor. Läs mer.

Ikea har också VR

Den som tror att man måste beställa sitt kök från en mer exklusiv köksleverantör för att kunna få se sitt kök i VR-glasögon tror fel. Även Ikea satsar på det här med VR när det kommer till kök, skriver Svenska Dagbladet. Ikeas svenska vd tror att VR kommer vara en stor del av de svenska konsumenternas liv bara inom ett par år.