När du ska sälja en bostad ska du leta efter en mäklare som känns trovärdig och är bra på sitt jobb. På en svajig bostadsmarknad vill du anlita de bästa som finns för att lyckas med bostadsaffären. En professionell mäklare är även bra att ha om du ska köpa bostad.

Just nu på bostadsmarknaden är det köparna som har övertaget och bostadssäljare pressas allt mer. Det finns ett stort antal objekt ute till försäljning, vilket gör att det är köparens marknad och konkurrensen är stor. Bostadskonsumenterna är dock både vaksamma och försiktiga. Det beror till stor del på de räntehöjningar som har skett den senaste tiden. Oavsett om du är intresserad av att köpa eller sälja ska du hitta en duktig mäklarbyrå. Ett tips är att anlita SkandiaMäklarna i Malmö om du vill sälja en bostad. De har lång erfarenhet, god kännedom om bostadsmarknaden och är mycket kompetenta. För att lyckas på bostadsmarknaden idag är det just det som krävs. Du kommer med stor sannolikhet inte att bli missnöjd.

Köparnas makt över pressade bostadssäljare stärks allt mer.Läs mer här om bostadsmarknaden.

Byggbolagen har det tufft i dagsläget

Att trenden på bostadsmarknaden har svängt är tydligt. Det är till och med så att bostäder som håller på att byggas pausas. Räntan, inflationen och kostsamma bolån är faktorerna som ställer till det för byggbolagen. En del privatpersoner väljer att bo i andra hand trots att de har råd att köpa. Det beror mycket på att framtidstron inte är lika positiv längre.