Mycket spelar in när du ska sälja din bostad. Du vill givetvis ha en så smidig och trygg process som möjligt. Samtidigt ska det resultera i en så ekonomiskt fördelaktig försäljning som det bara går.

För att uppnå det krävs en bra mäklare som du känner full tillit till. Det är mycket jobb med en försäljning, så att göra det själv är inte ett alternativ för de flesta. Du bör dock inte bara ta första bästa mäklare du hittar, då det lönar sig att göra lite efterforskningar innan du väljer mäklare.

Så väljer du rätt mäklare

Att välja rätt mäklare är troligen det viktigaste du kan göra när du ska sälja din bostad. Du bör alltid kolla upp mäklaren genom att söka efter omdömen och höra dig för bland bekanta och grannar. Det känns alltid säkrast att välja en mäklare som funnits länge på marknaden, men då gäller det även att välja en som hänger med i tiden och anpassar sig till det digitala livet. Det är något som stämmer väl in på bland annat Mäklarhuset, som dessutom har många kontor så att du enkelt hittar dem lokalt.

Fördelar med att kontakta Mäklarhuset är att de:

  • är verksamma både i Sverige och Spanien
  • länge haft ett digitalt tänk
  • har lång erfarenhet (grundades 1973)
  • kan ge rådgivning vid värdering
  • har många besökare dagligen

Viktigt att tänka på när du säljer

Vissa tider på året är bättre än andra, så det är bra om du har möjlighet att vara flexibel när du ska lägga ut bostaden till försäljning. Det kan till exempel vara en stor nackdel att lägga ut bostaden till försäljning när utbudet på bostäder är som högst i ditt område. Det finns många tips på saker du kan göra för att öka värdet på din bostad vid försäljning. Ofta hör man talas om renovering av kök och toalett, som förvisso kan öka värdet på bostaden en hel del men det är långt i från en självklarhet. Din mäklare bör veta om det kan löna sig inför en försäljning eller ej. Säljer man till exempel en bostadsrätt i en by där priserna är relativt låga, kanske det lönar sig att rusta upp med ett billigt kök, men inte ett exklusivt nytt kök som kostar multum.