Med rätt inredning kan du skapa en avslappnande oas i sovrummet som bjuder in till avkoppling och romantik med din kära. Sköna sängkläder, härlig belysning och annan dekoration skapar rätt stämning. Här kan du ta del av de bästa inredningstipsen för att skapa ett romantiskt sovrum.

Sovrummet är för många det viktigaste rummet i hemmet. Det är här kroppen och hjärnan får en chans att koppla av och återhämta sig. Det är viktigt att stressen och vardagens bekymmer inte flyttar in i sovrummet eftersom det kan störa sömnen. Sömn är livsviktigt för att kroppen ska fungera som den ska. Dessutom är god sömnkvalitet mycket viktigt i en relation. Med några enkla inredningstips kan du ge ditt sovrum en härligt romantisk känsla.

Sköna sängkläder i satin

Sköna sängkläder är det absolut viktigaste för att skapa ett romantiskt sovrum. Kvaliteten på dina lakan är direkt avgörande för hur skön sängen är och således hur bra du sover. Sängkläder kan vara princip hur billiga och dyra som helst. När det kommer till sängkläder får du vad du betalar för och därför kan det vara en god idé att investera lite extra i sängkläder av hög kvalitet. Det finns några tumregler vid val av lakan. Generellt ger längre bomullsfibrer en skönare känsla. Dessutom är påverkar trådtätheten, ofta förkortat TC, kvaliteten. Högre trådtäthet ger en bättre känsla. För att få en romantisk känsla bör du använda satin lakan av hög kvalitet. Satinlakan är tillverkade av finkammad bomull vilket ger mjuka och romantiskt blanka lakan. Det är viktigt att du väljer kvalitetslakan om du vill ha satin eftersom de billiga varianterna riskerar att bli noppiga. Du som eftersträvar en romantisk känsla i sovrummet bör undvika linnelakan eftersom de till skillnad mot satinlakan lätt blir skrynkliga, torra och sträva.

Härlig belysning

Belysning är också viktig för att skapa en mysig stämning i sovrummet. Använd dig av flera ljuskällor for att få till den rätta atmosfären. Taklampan får gärna vara en dimmer som gör att du kan justera ljusstyrkan efter behov. Inred även med små stämningsljus i fönstret och på golvet för att skapa romantik i sovrummet.

Sist men inte minst är det viktigt att dekorera i sovrummet. Vackra speglar, växter och fina posters kan vara pricken över i:et. Oftast behövs det inte mycket utan det räcker med en eller två dekorationsföremål.