Idag kom den första snön i storstäderna. Stockholm har snökaos och även i Västsverige har det varit problem. Det är kallt och kyligt, och en inser att nu är vintern här för att stanna. Enligt SMHI kommer snön att hålla sig fast ett bra tag, och du som inte har letat fram vinterkläderna bör göra det snarast.

Någonting som en också bör göra nu när snön faller utanför våra fönster, är att ta in utemöbler som man vill ska vara fräscha även till nästa år. Det är väldigt slitsamt för möbler att stå ute under höst och vinter, och i och med det väder vi har i Sverige finns det egentligen inte heller någon större anledning att de står där. Om du behöver nya utemöbler är också höst och vinter en perfekt tid att göra fynd. Om du köper utemöbler hos Folkhemmet till exempel kommer du att hitta mycket som är prisvärt, och när snön smälter och våren kommer i mars/april nästa år kommer du ha nya fräscha möbler.

????????????????????????????????????????

Dina gamla möbler kan du sälja av, ifall de fortfarande är fräscha. På så vis blir de nya inköpet inte så farligt dyrt, speciellt inte eftersom utemöbler vanligtvis är något billigare på höst och vinter. Och om du tänker att det inte finns någon som kommer vilja köpa dina gamla utemöbler ska du komma ihåg att de finns de som har som hobby att fräscha upp gamla möbler. I Kristianstadsbladet kan vi exempelvis läsa om Mette som köper upp gamla möbler på loppis, och sedan säljer vidare. Så här skriver man:

I hemmet trängs nu familjens egna möbler med andra möbler som renoverats och som väntar på att få nya ägare. Och i en gammal lada står skåp som ska slipas och målas men som nu får vänta på grund av vintern, eftersom Mette Myram ännu inte har någon verkstad utan arbetar utomhus.