En vacker trädgård är det många som vill skryta med på sommaren, men nu börjar hösten närma sig och vinter följer tätt inpå. Så för att förlänga trädgårdens glansdagar är ett tips att inreda trädgården inför kommande säsonger – och för en riktigt inspirerande höstträdgård är tipset att inreda med ljusslingor.

2384188-julAtt ha en vackert designad trädgård är mångas våta sommardröm. Men på höst- och vintern är trädgården ofta något som liksom faller i glömska. Men det går faktiskt att ha en inspirerande vacker trädgård även höst- och vintertid. Och hur du gör för att skapa en vacker höstträdgård med stämningsfull miljö är enkelt. Allt du behöver göra är att klä in din tomt och dina träd i vacker belysning.

Så inreder du trädgården med belysning

Att inreda sin trädgård i belysning är inte svårt. Tvärt om. Något som trädgårdsmagasinet Allt om Trädgård till exempel tipsar om är att hänga upp ljusslingor på väll utvalda platser för en riktigt stämningsfull trädgårdsmiljö. Varför inte hänga en ovanför uteplatsen som ett tak som minner om stjärnhimlen? Ett tips för att göra så detta blir extra effektfullt är att kolla med en elektriker för att sätta upp flera slingor på samma ställe utan att behöva använda dig av en massa förlängningssladdar. Genom att vara noga med placeringen av ljuslyktorna i slingan kan du skapa vackra ljusmönster som syns både när lamporna är släckta och tända.

Tre tips på enkel belysning i trädgården:

  • Ställ ut rislampor på utvalda platser i trädgården bland träd och buskar
  • Häng ljusslingor från och mellan träden, och välj de mer ovanliga ljusslingorna för större effekt.
  • Sätt lyktor längs gångvägar för en stilfull touch