HUI Research har nu spått att handeln kommer öka under året, men sedan kommer den avta till nästa år då amorteringskrav och högre ränta med största sannolikhet kommer att slå in. Så man bör tänka långsiktigt och miljövänligt på sina inköp man gör för att få ut så mycket som möjligt. 

1068799-swedish-moneyAtt hushålla med knappa resurser är precis vad ekonomi handlar om. Och just nu är vi inne i en period där många känner att man kan unna sig att bygga till för att få sitt drömhem eller slå till på drömresan eller bara unna sig något extra gott i livet. Det är som sig bör, för visst ska det finnas toppar för att man ska känna att det inte är lika jobbigt när det sedan bär lite nedåt. Vad man i alla fall måste vara medveten om är att det kommer att bära nedåt och då gäller det att man står där beredd på att ta en högre ränta eller amorteringskrav.

2016 ger dämpad konsumtion

”HUI Research har ett fortsatt antagande om att någon form av amorteringskrav kommer att införas under 2016. De direkta effekterna av detta på konsumtionen ska inte överdrivas, men det kan ge psykologiska effekter och tillsammans med vissa skattehöjningar och en förmodat högre ränta under 2016 dämpa konsumtionen något.”

Citatet kommer från en artikel från Privataaffärer.se där de tar upp ny information från HUI. Dessa indikationer är bra att ta del av, för när det kommer till ens privatekonomi är det viktigt att man tänker långsiktigt och har en buffert för framtiden. För man vill kunna stå säkert. Sedan är det alltid bra att tänka igenom sina köp både för plånboken och miljöaspekter. Att köpa nytt varannan månad är inte bra för miljön. Men vill du veta mer om hur du kan tänka ska du läsa vår artikel om att miljösäkra hemmet här.