Med enkla knep kan du skapa ett sovrum som är lyxigare än ett femstjärnigt hotellrum. Du behöver bara prioritera rätt inredning för att kunna skapa en exklusiv känsla. Med sängen som bas kan du sedan med textilier, sängkläder och belysning komma långt.

Mjuka mattor, fluffiga täcken och neutrala färger är några ingredienser som gör att ditt sovrum känns både lyxigt och mysigt. Hotellrum anses oftast vara extravaganta och för att kunna skapa den känslan hemma behöver du låta sängen spela huvudrollen. Självklart ska du satsa på en komfortabel säng. Men sen kan du styla den på ett lyxigt sätt. För att lyckas frambringa den känslan är en sänggavel ett måste. Beställ gärna en 180 cm sänggavel i en neutral färg. Ett tips är att satsa på en stoppad sänggavel om du vill ha den där hotellkänslan. Hitta även en sängkappa som matchar sänggaveln för att rama in sängen. Sängen bäddar du med stora täcken, kuddar i olika storlekar och textilier lager på lager.

“Satsa på ett fluffigt dubbeltäcke och maxa med kuddar i olika former.” Läs mer om enkla inredningsknep för sovrummet.

Inred symmetriskt

Att blanda olika material är ett sätt att kunna skapa en mer exklusiv känsla. Linne, sammet och bomull kan du med fördel ha i sovrummet. Att inreda symmetriskt är ett annat enkelt sätt att få till en luxuös känsla. Gardinerna är betydelsefulla i ett sovrum. Satsa gärna på skenor i taket och långa gardiner. Du kan med fördel välja gardiner i sammet.