Vi lever i en tid då det gå, men kanske inte är så bra om man bara tänker på sig själv utan väljer att även tänka på sin omgivning. Att man då tar sig en titt på hur man bor är något otroligt bra, speciellt när det är vår och man kanske går i renoveringstankar.

2278619-gold-nuggetJa, visst är det vår ute nu och som vi alla har längtat. När våren ligger tung är det många som känner att man får nytt liv och energi och börjar mer intressera sig för hur man har det med hemmet och om man skulle kunna unna sig en renovering. Tidningen Hela Gotland har en fantastisk artikel om hur man miljösäkrar sitt hem och såhär inleds den:

Vill du leva i en sundare miljö hemma? Ta då och gå igenom rum efter rum. Syna möbler, tapeter, textilier och inredning. Fundera på vad varje enskilt föremål är gjort utav och hur det påverkar dig och din miljö. (läs mer här)

Att ta sig en kik på varje pryl i samtliga rum tar sin tid, men kanske kan vara värt det. Citatet kan man se som en snabb sammanfattning av Ethel Forsberg som tidigare var generalsekreterare för Kemikalieinspektionen och hon om någon bör veta vad hon pratar om. Enligt Ethel så finns det 76 klassificerade ämnen som är farliga och nästan alla av dessa ämnen går att finna i plats.

Ett bra tips när det kommer till renovering är att man gör mycket själv och blandar sig i renoveringsprocessen för att veta vad som försiggår  och att även bygga själv. Köp byggmaterial online och spar både tid och pengar och få ett hem som inte kan bli mer personligt. Använd naturliga material för ett så naturligt hem som möjligt, och ett plus är att det även är mycket trendigt och vill man ha mer tips på hur man ska inreda så har Expressen en artikel som ger stor inspiration.