Genom livet går man igenom olika faser och vi alla tacklar dem på olika sätt. När det kommer till kärlek och att flytta ihop finns det mycket att tänka på, och viktigt att inse är att det inte finns något svartvitt rätt eller fel, men det finns fällor som man bör undvika. 

726383-young-man-dreamingKärleken gör spännande saker med kroppen och får oss att bete oss på de mest märkliga sätt. När det första ruset lagt sig och det blir dags att ta relationen till nästa steg finns det mycket att tänka på. Kanske har man som paret i SvD artikeln två boenden och vill avvakta bostadsmarknaden för att köpa något tillsammans, eller kanske stuffarn man in allt onödigt i ett förråd från http://bigeasy.se/ och gör plats i den enes lägenhet. Som sagt finns det inga rätt eller fel men det är viktigt att båda parter känner sig bekväma med beslutet som tas. Har man barn på olika håll finns det även ännu mer att tänka på och gå igenom då det inte bara handlar om två individer utan fler.

Att tänka på

Ta ett ordentligt samtal med varandra om ekonomin. Prata om vem som ska betala vad.Om en av er flyttar in till den andra är det en bra idé om han eller hon köper in sig i hälften av bostadsrätten eller huset, så att ni båda står för kostnaderna och får dela på eventuella vinster om ni skulle sälja.Bostäder och bohag (möbler etc). som ni skaffar gemensamt under sambotiden delas på hälften vid en separation – oavsett vem som betala vad. Vill ni inte att det ska ske, skriv ett samboavtal.Saknar ni ett samboavtal är det viktigt att ni sparar kvitton och skriver in vem som har betalat vad, så att det är tydligt vem som ska ha vad vid en separation. (läs mer här)

Som sagt finns det mycket att gå igenom och när man är kär känns det så långt bort att något tragiskt kommer att hända. det är även bra att skriva ett avtal om det skulle bli en separation där det står vem som betalat vad och hur man ska göra upp en separation – som förhoppningsvis aldrig kommer att ske.