Att hitta rätt trappa inomhus är också ett sakletande och en djungel av trender. Det är inte bara trappsteg, räcken och längd som räknas utan även vilket material som trappan kommer i, och hur den är utformad. Så vilka trender inom trappor inomhus råder för tillfället?

Den individuella trappan är på intåg. Få personer som är villaägare tycker att en vanlig furutrappa är tillräckligt. De vill tillföra något extra till sitt hem, något som förgyller och blir funktionellt och estetiskt samtidigt. Ståltrappor och olika vinklar och former kan förvandla ditt hem. Hos https://www.trappverket.se/produkter/arbetsplattformar-37534383 kan du hitta arbetsplattformar för att dels renovera och skapa fasadtrappor och dels se ett utbud av snygga ståltrappor.

spiraltrappaMed hustrenden kommer trapptrenden

Det som ofta sätter trenden i trappor är trenden i hus och den nya planlösningen. Alltfler efterfrågar en större rumsyta och en möjlighet att se mer av huset. Det har givit lösningen att trapporna har kommit att ta form mer som en inredningsdetalj där material mixas och formen kan vara både rak, L-formad och rundad. Stålräcken varat med trappsteg av trä eller kompletta metalltrappor i ett minimalistiskt hem kickar oss rakt in i 20-talet.

Att välja trappa

När du väljer trappa är det flera faktorer du bör ta hänsyn till. Ett – titta på golvläggningen och se vilket trappmaterial som skulle göra sig snyggast. Det är viktigt att förstå att en inomhustrappa väljs utifrån praktiska grunder men även estetiska. Utomhus är det annorlunda där funktionalitet och slitstyrka spelar störst roll.

En het trend är spiraltrappan som dock inte bara behöver komma i stål. Tunga trappsteg av furu tillsammans med blanka stålräcken eller ännu ett inslag av trä i handräcket, kan ge en mycket tilltalande stämning. Eller varför inte göra det lite budoirlikt med ett räcke av sammet och trappsteg av mörkt furu eller ek?