Byte av golv kan vara en komplicerad process om du aldrig har gjort det förut. Svårighetsgraden beror så klart på vilken typ av golv du ska lägga. Genom att anlita en professionell golvläggningsfirma försäkrar du att arbetet blir korrekt utfört, samtidigt som du undviker fallgropar som du kanske inte ens kände till.

Investering i nytt golv kan både öka trivseln i din bostad och öka värdet vid försäljning. Anlita experter för professionell golvläggning i Stockholm och säkerställ att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt. Du får ett snyggt, hållbart golv och tips för hur du underhåller golvet på bästa möjliga sätt.

Fördelar med nytt golv

Ett nytt golv kan som sagt vara en ren finansiell investering. Du betalar för att få golvet lagt av experter, men får det nästan garanterat återbetalat plus extra när du så småningom ska sälja bostaden.

”Det är oftast värt det att lägga några tusen på att fräscha till”, säger mäklaren Kasper Isgren till Östersunds-Posten.

Kostnaden för nytt golv beror kraftigt på vad för sorts golv det gäller. Nytt golv i massivt trä är något som i princip alltid fungerar, men som generellt också kostar lite mer. Ett enkelt klickgolv är billigare och kan vara tillräckligt i många fall.

Är du osäker på om du vill byta, eller kanske bara fixa till det nuvarande golvet, så kontakta din golvfirma. Då får du tips och råd kring vad som lämpar sig bäst för just din situation. Ibland kan det faktiskt bli ett bättre slutresultat om du tar till vara på det golv som redan finns, genom slipning eller renovering av skador.