När man vill göra sitt hem trivsamt är det bra att satsa på att även göra sin trädgård eller sin uteplats till en mysig plats, för sig själv, sina barn och eventuellt sina katter. I dagens inlägg skriver vi om trädgårdar och trädgårdtips.

tradgardenI GP kan vi läsa om trädgården där barnen får ta plats, där de får vara med och skapa, plantera och gräva. Och visst är det både smart och hållbart, att lära sina barn om hur man tar hand om en trädgård, odlar alltifrån grödor till blommor, som de i sin tur kan föra vidare till sina egna barn när det så småningom sker ett generationsbyte. Det blir ju nästan lika som att byta möbler fast man byter kunskap och lär varandra att ta hand om och inte bara köpa.

Sedan kan det hjälpa att ha smart trädgårdsdesign i sin trädgård för att få plats med allt det som en vill ha, det kan vara allt ifrån vad som ska planteras vart till vilka plantor och dessutom, inte att förglömma, smarta trädgårdsmöbler, som givetvis går att hitta begagnat och till bra priser. Dessutom kan man, om man är händig, bygga sina egna utemöbler. En gammal gård som blev som ny kan vi läsa om i DT, för det kan vara superviktigt att behålla känslan även fast man gör om. Det kan vara bra att hålla i minnet att konsumtion inte alltid är det bästa även om det lockar, det kan bli minst lika bra och fint av begagnade stolar och bord, kanske med egengjord mosaik på eller plåtförstärkta.

En magisk trädgård kräver inspiration

För att få inspiration till hur en trädgård kan se ut samt njuta av fina vyer kan man göra, som det tipsas om i denna artikel, åka till Norditalien och Lago Maggiore, för att njuta av en riktigt trolska trädgårdar på Isole Borromee, med fikonträd, bougainvillea, kaktusblommor och citrusfrukter som sig bör. Både vilt och otämjt men ändå så fridfullt. Ja sedan kanske den gemene svensken inte har råd att leva och bo så som en adelsfamilj i Italien, men inspiration är inte alltför kostsamt. Sedan kan man hämta frön från olika delar av världen för att få till den där exotiska känslan som just dessa trädgårdar i Norditalien har.