Ofta när det handlar om renovering så är det inget man efter en tanke tar hand om dagen efter. Man tänker, tänker och tänker lite till innan alla bitar fallit på plats. Detta för att riskerna för ett nederlag ska bli så litet som möjligt – speciellt när det kommer till att bygga en pool.

1558863-leaf-and-a-pebble-closeupVi lever i en värld där det är otroligt enkelt att få tag i information och inspiration och med det, när det kommer till ens boende, enklare kunna planera sitt drömhem. Men då det är så mycket information och olika trender man ska sålla mellan gäller det att ha god tid på sig så man får som man vill ha det. När det kommer till att bygga pool som fler och fler människor gör gäller det att börja i god tid. Är man smart börjar man bygget redan i slutet av året för att kunna utnyttja ROT-avdraget till max då man kan få upp till 50 000 i avdrag per person per år.

Poolen är lika vanlig som trädgårdstomten

Människan vill ha det så bra det bara går och vad det handlar om då är att bygga en pool. På http://www.pahlen.se/ finns mängder av inspiration och tillbehör som man behöver, för det handlar inte bara om att bygga poolen och sedan vara nöjd. Det ständiga rengörandet är en del av att vara poolägare.

”Det vanligaste är att folk väljer en pool på fyra gånger åtta meter. En sådan kostar totalt, med arbetskostnad inräknad, mellan 200 000 och 300 000 kronor.”(läs mer)

Du bör även räkna med att lägga mellan 500-1000 kronor i månaden för driftkostnader och rengöring. Men väger man det med poolens njutning så väger i de flesta fallen alltid njutningen och lyxen över. Vad man dock bör tänka på är att när man väljer att sakffa en pool så ska man göra det på rätt sätt och inte något halvdant – som dessa killar som byggde en egen pool i lägenheten när det blev för varm ute.