Med pandemin fick hemesterns olika möjligheter ny uppmärksamhet. En konsekvens av det var att många ville bygga en pool på tomten. Det intresset verkar hålla i sig.

Vad är det viktigaste på en semester för dig? Kanske är det att bada, eller att ligga vid poolkanten och ta det lugnt. Vill du hålla avstånd till andra människor och undvika resor kan det vara svårt att nå – men inte omöjligt. Med en pool i trädgården kan du få det du längtar efter.

Lyxig semester hemma

Åren med covid och restriktioner har gjort att allt fler satsar på sina hem, sina tomter och den miljö de har där. Ett område handlar om semester och ledig tid, där en utomhuspool för hemmabruk kan göra stor skillnad. Även om restriktionerna försvunnit och pandemin förhoppningsvis är på väg bort kan trenden med semester i hemtrakterna vara något som stannar kvar.

Var ska poolen stå?

Det finns mycket annat att tänka på när du ska välja pool. Har du inte en väldigt stor tomt kan det vara svårt att veta var du kan placera poolen. Ett alternativ kan vara att delvis gräva ner den. På det sättet kan du få till en snygg lösning som inte stör tomtens utseende.

”För att vattnet lättare ska bli varmt och behagligt underlättar det om poolen ligger i sol under större delar av dagen. Du vill heller inte ha stora träd eller buskar för tätt inpå som skuggar och skräpar ner poolen.”

Aftonbladets råd är viktigt. Inte bara utseendet spelar roll utan självfallet poolens funktion, hur lätt den blir att rengöra och liknande.