Att inreda hemmet så det både är skonsamt för miljön samt håller länge – det är inte alltid världens lättaste.

 

Hur inreder du egentligen ditt hem på ett miljövänligt och hållbart sätt? Bland annat kan det vara bra att byta ut uppvärmningen mot en panasonic luftvärmepump om du i dagens läge värmer upp huset med olja eller något annat som både är sämre för miljö, icke-förnybart och dyrt i längden. Vad mer finns det att tänka på för att få inreda med miljön i åtanke?

 

Hållbarhet och miljö i åtanke för inredningen

 

I en artikel i Residence Magazine går följande att läsa på frågan om vad man ska tänka på om man vill inreda skonsamt för miljön:

 

Man måste tänka på en möbels livslängd, att den är av bra kvalitet så den kan finnas med länge. En av de viktigaste aspekterna är att en möbel ska kunna återvinnas när den inte längre är bruklig, vilket betyder att du ska kunna separera materialen, och att materialen är ärliga och rena –det vill säga inte uppblandade. Exempelvis hundra procent mässing eller hundra procent plast – Emma Olbergs till Residence Magazine.

 

Det gäller alltså att välja möbler och inredningsdetaljer med lång livslängd som har rena material och som går att återvinna. Det gäller i allt från stolen till köksbordet, väggfärgen, soffan och krokarna i hallen.

 

Andra råd på hur du får till din inredning går det att läsa om i denna artikel i Göteborgs-Posten om ett par som inreder kontor på ett miljöskonande och hållbarare sätt. Även i denna artikel i Elle går det att läsa om hur du får till det miljösmarta i inredningen.